Всесвітній
день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в
1995р, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та
заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування.
Уявіть собі тарілку з гарячими, тільки що приготованими спагетті в густому
томатному соусі, приправленими шматочками підсмаженої копченої ковбаски,
чорними оливками та грибами, або смачні Феттучіні з курчам в білому вершковому
часниковому соусі. Якщо ця картина не залишила вас байдужим, то кожен рік 25
жовтня ви можете приєднуватися до святкування Всесвітнього дня макаронних
виробів - дня, присвяченого макаронам всіх видів, любителям макаронів,
виробникам макаронів, дискусіям на тему макаронів і т. п. Ну і звичайно, цей
день можна розглядати як ще один привід побалувати себе улюбленою стравою.
Хоча, хіба для цього потрібен спеціальний привід?
Існує понад 600 видів макаронів, відомих людству, і їх назви описують їх
форму. Спагеті («шнури»), вермішель ( «маленькі черви»), ротіні («спіралі»),
фузіллі («мотузки»), тортеллини («маленькі тістечка»), лінгвіні («маленькі
язички»), кончілі («раковини»), феттучині («маленькі стрічки»), пенне («пір’я»)
і капелліні («тонке волосся») - це маленькі ласощі, без яких важко уявити собі
сучасну кухню.
Історія
всесвітнього дня макаронів...
Хоча винахід макаронів приписують китайцям, не можна заперечувати, що саме
італійська паста є сьогодні найпопулярнішим видом макаронних виробів. Тому не
дивно, що перий в світі Світовий конгрес макаронних виробів пройшов саме в
Італії. Він відбувся 25 жовтня 1995 в Римі. Експерти з усього світу зібралися,
щоб обговорити всі переваги цього чудового продукту, роблячи акцент на його
культурній та кулінарній значущості. Також, щоб сприяти популяризації
макаронів, був заснований Всесвітній день макаронів, який ми в результаті маємо
задоволення відзначати щорічно 25 жовтня.
Один з кращих способів відсвяткувати Всесвітній день макаронів -
приготувати собі тарілочку улюблених спагетті і насолоджуватися їх чудовим
смаком, ароматом та текстурою. Звичайно, можна розділити це задоволення з
друзями, влаштувавши макаронну вечірку, обмінюватися рецептами, пробувати нові
смаки, винаходити нові соуси. І не переймайтеся занадто через можливе невелике
перевантаження вуглеводами. Вчені в останні роки переглянули свої попередні
твердження про шкідливість макаронів і зараз називають їх не тільки поживною,
але і здоровою їжею.
Немає коментарів:
Дописати коментар